Total de visualitzacions de pàgina:

Ocellets de paper

Ocellets de paper


El paper usat sol pesar molt poc. Paper de diaris, revistes, fulls de paper ..., cartró d'envasos i caixes de cartró, d'envasos d'aliments, paper de regal, folis ... Tot aquest paper, que fem servir diàriament, i que ens està demanant una segona oportunitat! L'hi donem?

És important recordar que NO s'ha de dipositar en els contenidors de color blau el paper brut (com paper de cuina usat, tovallons, mocadors de paper, bolquers, etc.), ni el paper encerat, plastificat o metal·litzat, fotografies, cartró per begudes, paper amb espirals metàl·liques, clips o grapes que dificulten el procés de reciclatge.

Plegar, tallar, doblegar ... Si els nostres residus ocupen menys, deixem espai perquè altres veïns puguin seguir reciclant.

El paper usat arriba a les planta de tractament a través d'empreses externes de recuperació, en contenidors de color blau. Hi ha dues vies per recol·lectar aquest residu: amb la recollida industrial (empreses, impremtes, comerços locals, grans superfícies, etc.) i la selectiva municipal (contenidors blaus). Si el separem adequadament, el paper es pot reciclar fins a 7 vegades per a crear paper de bona qualitat, per a fer llibres o folis, i després es pot utilitzar diverses vegades més en funció de la fibra llargada de la fibra per a fer cartó. 

El diari que diposites avui al contenidor blau serà el diari que llegeixis la setmana que ve. El paper i cartró usat és un recurs, no un rebuig que hagis de tirar al contenidor negre!

Entre un 20 i un 35% del paper que es fa servir en el comerç i les llars  es llança encara als abocadors, tot i que la indústria paperera està en condicions de reciclar el 100% d'aquest residu. Una vegada als abocadors, el paper, degut a que pesa molt poc, sol sortir volant de les bosses en els processos de trencat i volteig. Es plega i es replega una i mil vegades, i pot viatjar molt lluny.

En el seu viatge per la nova illa de Maspujols. l'Ol el caragol es trobarà amb dos personatges de paper. El primer seran els Ocells de Paper. Nascuts a partir dels plecs del paper que no es separava ni es reciclava a Maspujols. Ocells de paper plastificat, i barrejat amb altres impropis que penjaran de portalades i balcons del carrer de l'Esglèsia i del Carrer de Dalt. A les cases més antigues del poble i que han estat des de sempre en el nostre petit Municipi.


Tenim una família que ens està fent moltes "pajaritas" de paper. I tu, en saps fer? Saps fer altres figures de papiroflèxia que s'assemblin a ocells? Ens vols ajudar? Et deixem fent un clic diverses opcions!



Si ets veí o veïna dels carrers més antics del poble, o els voltants, i ens vols ajudar a millorar aquesta part de les aventures de l'Ol, només has de contactar amb nosaltres! Pots fer ocells de paper amb revistes o folis, o bé ens pots oferir el teu balcó, finestra o porta.

Si ens segueixes a xarxes, podràs participar en les diverses sessions que s'organitzen a les tardes a la fresca. 

INSTAGRAM: @bonabrossamaspujols https://www.instagram.com/bonabrossamaspujols/
FACEBOOK: @bonabrossamaspujols https://www.facebook.com/bonabrossamaspujols
TWITTER: @bonabrossamaspu https://twitter.com/bonabrossamaspu

#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols

Entrades populars