Total de visualitzacions de pàgina:

Els peixos plastificats

Els peixos plastificats

Els animals marins conviuen entre plàstics i microplàstics. Cada vegada es produeixen més objectes de plàstic. Els aliments que comprem estan àmpliament plastificats. Utilitzem envasos d'un sol ús com són els plats, gots, ampolles o bosses. I després, quan han fet la seva única funció ens desfem d'ells. Si no els separem, poden acabar en un abocador, ser incinerats, i si els dipositem en un contenidor de separació, amb sort seran reciclats. No obstant això, a causa de l'acció del vent i la pluja, aquests residus també poden arribar a les rieres, als rius o altres vies fluvials o al mar, i fins al sistema de clavegueram de zones urbanes, i tot això de vegades passa fins i tot quan els tirem a les escombraries.  

La majoria de les vegades els plàstics, que solen tenir un baix pes, poden acabar abandonats a causa de l'acció de les tempestes, sortir volant per acció del vent o ser arrossegats per la pluja, o simplement perquè no s'han separat correctament i dipositat al contenidor de rebuig, i d'allí a un abocador. Una vegada entren dins dels sistemes fluvials, tret que s'extreguin amb anterioritat, el seu destí final serà el mar o el fons d'un riu o llac, per molt lluny que ens trobem del punt d'origen. Aquests plàstics s'aniran fragmentant, per acció del mar (moviment, corrosió, canvis de temperatura), convertint-se en fragments de plàstics o en microplàstics.


#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujolsEls plàstics que fem servir cada dia, poden acabar en els nostres rius, mars i oceans. Els hem de dipositar correctament en el contenidor groc, d'envasos. Tots hem vist les imatges dels animals marins enganxats a xarxes, malles, o morts amb els estómacs plens de plàstic. Si arriba al als sistemes fluvials, arriba a la cadena alimentària, i els animals tenen dues opcions: adaptar-se i sobreviure, o extinguir-se.

L'Ol el Caragol, en el seu viatge de descoberta, es troba a la plaça de l'ajuntament amb uns nous animals marins fets de plàstic i materials plàstics. Tenen forma de peix, de pop, de medusa, però els seus cossos i el seu entorn ja no són els habituals. El plàstic ha envaït el fons marí, i ells s'han adaptat i reconvertit. Alguns viuen en petites peixeres plàstiques, altres directament s'han mimetitzat amb l'entorn. Aquesta serà la segona etapa de l'Ol, en la que haurà d'aprendre com sobreviure entre tant plàstic.

Els personatges els han creat diverses famílies a les seves llars, parlant amb els seus fills directament de l'ús descontrolat de plàstic i de la necessitat de reducció dels envasos d'un sol ús. S'han muntat dos tallers. El primer el passat 17 de juliol, a la plaça de l'Ajuntament i el 19 de juliol. Et deixem algunes imatges de les creacions que s'han fet. 


Si ens segueixes a xarxes, podràs participar en les diverses sessions que s'organitzen a les tardes a la fresca. 

INSTAGRAM: @bonabrossamaspujols https://www.instagram.com/bonabrossamaspujols/
FACEBOOK: @bonabrossamaspujols https://www.facebook.com/bonabrossamaspujols
TWITTER: @bonabrossamaspu https://twitter.com/bonabrossamaspu

#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols


Entrades populars