Total de visualitzacions de pàgina:

L'Illa de Maspujols

L'Illa de Maspujols


Diuen les males llengües que el desglaç dels pols provocarà un caos climàtic en aproximadament 50 anys. Tot això canviarà els nivells de mars i oceans, provocarà un escalfament global, i un gran canvi dels corrents oceàniques.

En fondre's les immenses capes de gel de Groenlàndia i l'Antàrtida, el món tal i com el coneixem canviarà. Els casquets polars acumulen prop del 2 % de l'aigua dolça del planeta s'uniran amb l'aigua salada d'oceans i mars. Com a conseqüència del canvi climàtic, una gran quantitat de l'aigua del desglaç, irromprà en els corrents oceànics. Això a la vegada farà que es canviï els nivells de l'escalfament global i amb ell arribarà un potencial caos climàtic. Les corrents oceàniques tenen un paper molt important en les dinàmiques terrestres. Són les responsables del clima, de la migració de moltes espècies, de les direccions del transport marítim i un llarg etcètera. L'aigua dolça pesa menys que la salada, i quan es desglacin els pols, es quedarà a la superfície del mar, i després en canviarà la salinitat.

El nivell del mar pujarà i amb ell molts dels municipis i ciutats de la costa aniran desapareixent sota les seves aigües. Has pensat quina quantitat de gent viu a prop del mar? A Catalunya, ciutats com ara Barcelona, Tarragona o Girona podrien quedar sota el nivell del mar. I la gent que hi viu, hauria de migrar cap a altres llocs. Molta gent, moltíssima gent, prop del 65 % de la població catalana.

#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols
La nova Illa de Maspujols. 
Simulació amb les ubicacions del Misteri a resoldre

Igual que nosaltres ens haurem de desplaçar i adaptar, també ho hauran de fer la flora i fauna dels mars i les terres afectades. Això posa en perill ecosistemes sencers i l'equilibri ecològic del planeta. Actualment, noves espècies envaeixen costes i eliminen la fauna autòctona, altres es veuran desplaçades pel canvi del seu entorn i la inundació de la terra. A tot això li haurem de sumar els residus acumulats en els mars, en els pobles i ciutats abandonades. 

Sembla un escenari catastròfic veritat? Doncs així comença la història de l'Ol el Caragol. Amb una migració cap a altres terres. L'Ol, un caragol aventurer que volia descobrir com estava canviant el món. I en tornar a casa, res és com abans. Maspujols ha canviat. Ja no és un poble, és una illa com a conseqüència del desglaç dels casquets polars.

L'Ol vol resoldre un misteri: què l'hi ha passat al seu municipi? I als habitants de Maspujols? I a la seva família? I a les espècies que hi vivien?

#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols

L'Ol desembarcarà el proper 5 d'agost a les portes de l'Escola de MAspujols, en un port de vaixells de paper que ens ha creat una família, L'hauràs d'ajudar a resoldre el Misteri. 

Ja t'has inscrit a la Gimcana?



Si ens segueixes a xarxes, podràs participar en les diverses sessions que s'organitzen a les tardes a la fresca. 


INSTAGRAM: @bonabrossamaspujols https://www.instagram.com/bonabrossamaspujols/
FACEBOOK: @bonabrossamaspujols https://www.facebook.com/bonabrossamaspujols
TWITTER: @bonabrossamaspu https://twitter.com/bonabrossamaspu

#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols

Entrades populars