Total de visualitzacions de pàgina:

L'aletejar de les papallones

L'aletejar de les papallones 


L'aletejar de les papallones és una de les imatges que més li agrada a l'Ol. Representa un gran repte per ell. Aquestes papallones seran presents a la Piscina, un espai que es reacondicionarà gràcies a que els veïns i veïnes de Maspujols estem millorant i separant els residus de les nostres cases. 

El simbolisme de les papallones és també essencial per a l'Ol, és un canvi cap a un món millor i més net. 

#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujolsSuposem que heu notat que cada vegada n'hi ha menys de papallones. El canvi climàtic té efectes profunds sobre la distribució de plantes i animals. Tenim un deute climàtic que estan pagant les espècies, canviant els seus cicles o desapareixent. A més a més, l'ús de pesticides, insecticides i plaguicides disminueix dramàticament la població de larves, i amb ella la de papallones. 

Les papallones simbolitzen una metamorfosi: un canvi a millor.  Aquest procés biològic inclou grans canvis fisiològics, i estructurals molt grans, des de ser cucs que van per terra i avancen lentament, fins que les papallones arriben a la completa maduresa, aprenen a volar, i esdevenen boniques i vistoses. Nosaltres som aquestes papallones que ja hem passat per algunes etapes, i ara, som encara crisàlides que han d'emergir.

#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujolsEt presentem com seran aquestes papallones, creades a partir de paper, i amb l'ajuda d'alguns veïns. El paper és també un residu que es pot recuperar amb certa facilitat, si el separem correctament. L'hem combinat amb aquarel·les de colors no tòxiques, i amb base d'aigua. Hi hem unit un tros de vímet (mimbre en castellà), que és una fibra vegetal s'extreu dels salzes. Finalment, les penjarem d'una llana de cotó natural, tenyida. I algunes amb altres residus que es poden repensar per a fer-les més atractives.


#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols

Com tot, el temps els hi passarà factura, i duraran uns dies fins que desapareixeran sota els arbres de la piscina. L'aletejar de les papallones és una metamorfosi que ens afecta a tots.


#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols




Entrades populars