Total de visualitzacions de pàgina:

Les flors eternes

Les flors eternes

Estaràs d'acord amb nosaltres, en que la bellesa especial que tenen les flors ens encisa i ens atrapa. La seva naturalesa és totalment efímera, però la gran quantitat de formes i colors que tenen, fan que ens agradi mirar-les. Ens enamoren els diversos aromes que les  acompanyen, i ens desperten records amagats. Són molt més que objectes de decoració, tenen un paper molt important en la natura.

#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujolsLes flors són les estructures reproductives d'algunes plantes, no de totes, encara que totes les plantes es reprodueixen i formen llavors. La seva forma, i els seus colors i olors no són una fet merament estètic. El seu objectiu és  aconseguir que més insectes s'acostin a elles i les ajudin en la seva reproducció. És a dir que la seva forma, color i olor estan dissenyats per atraure diferents tipus d'insectes que serveixen per a propagar la seu pol·len o les seves llavors, que poden dispersar amb molta facilitat. 

A grans trets, quan un ésser viu, com poden ser els insectes o alguns ocells, s'acosten a les flors atrets per la seva forma, color o aparença general, s'impregnen del pol·len i el dispersen, facilitant així la reproducció d'aquestes plantes. A més a més són aliment de moltes d'aquestes espècies. En ser animals que freqüenten diverses flors la probabilitat que es produeixi la fecundació de les flors femenines es veu molt incrementada.



 Les flors sempre s'han pres com un important símbol romàntic, però la veritat és que la seva transcendència va molt més enllà. En els remeiers de tota la vida, hi ha moltes receptes fetes amb flors de plantes i arbres. Amb propietats curatives 😷, depuratives 😣 o mortals 👿.


Les flors proporcionen una visió molt més acolorida del món i dels seus paisatges, però les seves propietats, usos i funcions són molt importants per a la vida que avui coneixem. S'ha triat el Pati de les Escoles Velles per a simbolitzar les flors amb l'Ol el Caragol per dues raons. La primera és que és on hi ha l'escola dels més petits. Ells floreixen i creixen en hàbits, costums i valors a l'escola. I l'altra, i no per això menys important, és la presència de l'Associació de Dones la Dàlia, que ha estat des de sempre un motor d'activitats del nostre peti municipi, i un punt en el que també floreixen les dones del nostre municipi. 
#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols
Amb el vincle del paper que prové del carrer més antic del poble, els ocells de paper transportaran a l'Ol cap al Pati de les Escoles Velles. Els ocells provenien dels abocadors, les flors en canvi, van creades expressament per fer més bonics els espais del poble. En aquesta escena hi podeu trobar diversos simbolismes: caixes de sabates, sabates velles, i llana pels arbres decorant l'entorn. Un repunt de bellesa entre residus abandonats.

L'Ol parlarà amb les flors de paper, i amb els arbres per a descobrir les històries de Maspujols, al pati, que durant més d'un segle, va acollir la canalla del poble.


Imatges: Els petits de la Llar d'infants L'Onada Bressol Els Caragolins ens han preparat roses de paper, i també una altra família que hi participa.



Si ens segueixes a xarxes, podràs participar en les diverses sessions que s'organitzen a les tardes a la fresca. 

INSTAGRAM: @bonabrossamaspujols https://www.instagram.com/bonabrossamaspujols/
FACEBOOK: @bonabrossamaspujols https://www.facebook.com/bonabrossamaspujols
TWITTER: @bonabrossamaspu https://twitter.com/bonabrossamaspu

#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols

Entrades populars