Total de visualitzacions de pàgina:

Renovació de contenidors

Renovació de contenidors



L’inici de la Bona Brossa va coincidir amb una renovació important de les àrees de contenidors de superfície a l'abril del 2019. En la majoria de casos disminuint el número de contenidors però els nous que es posaran seran més grans. Maspujols va renovat els 32 contenidors actuals, amb una inversió de 3.268,98 euros durant 8 anys, incloent-hi el manteniment.
#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols





Dades de la recollida selectiva - Evolució temporal



Globalment, en 2017, la comarca del Baix Camp està en un 40,8 % de recollida selectiva però la realitat de cada municipi és molt diferent. També cal tenir en compte que el nivell d’impropis, és a dir de residus resta, o de residus mal separats, en les diverses fraccions és massa elevat. A Maspujols es va iniciar el projecte amb un 25 % de recollida selectiva en els 4 punts: Avinguda del Poliesportiu, Carrer Joan Rabascall Alpinista, Carrer de l'Olivera o Cases noves i Rocabruna.




Quan es va iniciar el projecte a l'abril, ens trobàvem en una situació que ja no s’incrementavats  l'estacionalitat, de manera que altres campanyes convencionals no semblaven donar gaire resultat. I a més, la recollida selectiva que es feia no era de qualitat.


Aquests preus repercuteixen directament en la taxa de la brossa que paga la ciutadania. 

ANY
Cost tractament tona rebuig incineradora
Cost tractament tona rebuig abocador
2017
14,50 euros /tona
30 euros /tona
2018
17,80 euros /tona
35,60 euros /tona
2019
20,60 euros /tona
41,30 euros /tona
2020
23,60 euros /tona
47,10 euros /tona

Dades facilitades des de SECOMSA i l'Agència de Residus de Catalunya

L’objectiu de la Bona Brossa és augmentar la recollida selectiva per estalviar en el tractament del rebuig i aconseguir així diners que es podran invertir en projectes per la poble, decidits pels veïns.


#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols


Font: 


#labonabrossaamaspujols labonabrossaamaspujols #maspujols

Entrades populars